Pakoras de verduras receta de la india

Las pakoras son una comida clasica de la india, simples de hacer y muy sanas. Lo mas importante es que estas pakoras son facilísimas de hacer.

Pasamos a los ingredientes y la elaboración de esta receta de pakoras que estan para chuparse los dedos.

Ingredientes:

  • 250g de harina de garbanzos
  • 50g de harina de trigo
  • 1/2 cucharadita de polvo de chile
  • 1 cucharada de masala
  • 1 cucharada de polvo de tandoori masala
  • 1 cucharada de jugo de limón
  • 1/2 taza de agua
  • 300g de patatas, peladas y cortadas en trocitos
  • 300g de cebollas finamente picadas
  • 1 cebolleta, cortada fina
  • 6-8 hojas de espinaca
  • un manojo de hojas de cilantro
  • 1 cucharada de chile verde
  • 1 cucharadita de sal
  • 1L de aceite de girasol para freir

 

Elaboración de nuestras pakoras:

  1. Sift the gram flour and the self-raising flour into a bowl. Add the chilli powder, garam masala and tandoori masala powder, if using, and stir well to combine.

  2. Add the lemon juice, then gradually add enough water to form a smooth batter that is thick enough to coat the back of a spoon. Set aside for 10-15 minutes.

  3. Add all of the remaining ingredients except the sunflower oil to the batter mixture and mix well to coat the potatoes and onions.

  4. Heat the oil in a deep heavy-based frying pan until a breadcrumb sizzles and turns brown when dropped into it. (CAUTION: hot oil can be dangerous. Do not leave unattended.)

  5. When the oil is hot, carefully lower tablespoons of the batter mixture in batches into the oil and fry for 5-6 minutes, or until the pakoras are crisp and golden-brown and the vegetables have cooked through. Serve immediately.

 

 

Que Aproveche!!

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